Molenaarswoning met zwembad, met veel ruimte en rust.

Aan het einde van een slingerend weggetje tussen bomen en weilanden ligt dit vriendelijke huis met zwembad in een ruime omgeving met veel vrijheid en rust.  

Vanaf het gehucht 700 m verderop is er geen zicht op dit terrein.

Hier ligt bij een riviertje, met een ruïne van een watermolen, een molenaarswoning met 5 slaapkamers en 4 badkamers. Een paradijsje van rust op de grens van Dordogne en Limousin, in de omgeving van een sfeervol stadje met ruime voorzieningen.

Door de vijf slaapkamers en vier badkamers is de woning zeer geschikt voor chambre d’hôtes of sfeervol familiehuis.

De begane grond heeft een leefkeuken met een grote schouw, balkenplafond en oude stenen vloer. De ruimte wordt verwarmd met een houtkachel in de schouw en radiatoren die aangesloten zijn op de oliegestookte CV. Daarnaast is er nog een (slaap)kamer en een badkamer op de begane grond.

Op de verdieping zijn twee slaapkamers met hun eigen badkamer. Hier is een ruime sfeervolle salon met karakteristieke plankenvloer en een schouw met houtkachel. Deze verdieping heeft een eigen ingang. Op de 2e verdieping zijn twee slaapkamers en een badkamer onder de kap.

De schuur is verdeeld in twee delen. Een deel met een betonvloer, waar de grasmachines en CV met olietank staan. Het oudste deel heeft een lager gedeelte waar vroeger de koeien stonden en is in gebruik voor opslag.

Bij de woning hoort ruim 5 hectare grond. Dit bestaat voor een groot deel uit bos en weiland. Het tuingedeelte voor het huis is vlakker. Hier ligt ook het zwembad van 10 x 5 m met halfronde ‘romeinse’ trap. Het terras en groot gazon rond het zwembad bieden zowel zon als schaduw om heerlijk te ontspannen met zicht op het eigen domein.

Het zwembad heeft een elektrisch rolluik zicht op het eigen domein, buitendouche en een warmtepomp. De moestuin met houten tuinhuisje en fruitbomen maken dit een zeer geliefde plek. Dit wordt relaxed vakantie vieren en wonen!

Direct achter het huis is een ruim sfeervol terras, met een open schuurtje en barbecueplaats, met uitzicht op het riviertje. Hier is het beste het kabbelen van het water te horen.

Bijzondere plek

Hoewel de woning in “the middle of nowhere” ligt, is de bewoonde wereld niet ver weg. Een sfeervol stadje ligt op 10 minuten rijden. Hier vindt u alles: van supermarkten tot restaurants, van apotheek tot een ziekenhuis maar ook scholen, bioscoop en sport- en culturele voorzieningen. De wekelijkse markt en de boerenmarkten in de zomer zijn ook aanraders. In de directe omgeving van de woning kunt u heel mooi wandelen en fietsen. Kortom een heel sfeervol paradijsje op een heel bijzondere plek!